BİZ SAHADA KONUŞURUZ Bize o kadar çok küfürler edildi o kadar büyük hakaretler edildi ki maç tam bir sinir harbine döndü.Biz forumlarımızda efendiliğimizden taviz vermedik, ama kazanmayı çok istedik..Geçen maçtan sonraki yorumumda merak etmeyin biz bu takımla Tavşanlı'yı her yerde yeneriz demiştim ama gelinen durumda, şu atmosferde kazanmak çok daha zorlaşmıştı..
Maç öncesinde hafta içi hergün tribün liderlerimizin emniyete çağrılması, toplantı üzerine toplantılar sanki biz oraya olaya gidiyormuşuz izlenimi uyandırdı..Halbuki bizim amacımız zor durumdaki takımımıza destek vermekti.
Bugün maça giresiye kadar 4 kez üst araması ve 2 kez de kimlik kontrolünden geçtim..Üstelik kendi memleketimde.. Tavşanlı bizim bir ilçemiz sadece..Tabi ki güvenlik tedbiri alınacak fakat biz de insanız..Bir spor müsabakasına gidiyoruz, savaşa değil..
Biz maça kendimiz bile zor girerken Tavşanlı taraftarı sis bombası ve meşalelerle renklendirdiği statta konfeti yağmuru başlattı.. Sanki farklı maçtaydık..Biz de taraftarız onlar da..Bir futbolsever olarak umarım bundan sonra bu kadar gergin atmosferde bir maç izlemem..Futboldan çıktı resmen yaşananlar.. Şunun da sevinci var içimde; herkese örnek oldu ki Kütahyaspor taraftarı küfürsüz 90 dakika takımını desteklemeye gittiğini gösterdi..Zaten amaç başından beri öyleydi..
Gelelim maça..Çok kötü bir zeminde oynandı...Top kontrolü bir hayli zordu.. Fatih Tüfek'in akıl dolu aşırma vuruşu bizi gol diye ayağa kaldırdı fakat Hasan Yaşar harika bir müdahaleyle bize gol şansı vermedi..
Oyunda ki kontrol bizdeyken Linyit bir garip kornerin sonunda golü buldu..Daha önce futbol sahalarında görmediğim değişik bir şeyle, açıkcası uyanıklıkla pozisyon bulup golü attılar.. O an iyi oynarken yediğimiz gol için tam şanssızlığımıza isyan ediyordum ki hakem ofsayt bayrağını kaldırdı..Zaten Orhan topu çizgide tamamlamıştı.
Biz savunmanın arkasına uzun toplarla sarkmaya çalışırken Linyit duran toplarda Abdi Aktaş'ı topla buluşturmaya çalıştı..
İkinci devre Linyit birkaç atak buldu..Ama sonuç alamadı..Biz de özellikle Özgür Polat ile inanılmaz bir pozisyon kaçırdık..
Dakikalar geçtikçe Linyit bocalamaya başladı.Engin'in girmesiyle hücumda hareketlenmiştik..Fatih Tüfek ondan aldığı topta üç kişiyi geçtikten sonra ceza yayı üzerinde yerde kaldı.Son saniyede Fatih Tüfek öyle bir frikik attı ki!...O an herkes topun havadaki hareketini seyretti ve o top süzüle süzüle Tavşanlı ağlarına takıldı..
Müthiş bir sevinç yaşadık..Herkes farklı bir noktaya doğru koşuyordu.. Statta bir 'goooll' çığlığı duyduğumu hatırlıyorum sadece..Hemen sonrasında da maç bitti..Biz sevinç yaşayalım demiştik ki malesef düdükle beraber kendimizi otobüste bulduk..
Bizde kutlamayı Vazonun önüne bıraktık ve orada doyasıya kutladık.. Bize bu sevinci yaşattıkları için Camiamıza teşekkür ediyorum..
Geri dönen Önder bugün savunmamızın arkasına atılan toplarda çıkarak tehlikeleri önledi ve Linyit onu çok fazla zorlayamadı...
Sağ tarafta Çağdaş süperdi..Birkez dahi rakibi o taraftan kaçırmadı.. Hücuma da elinden geldiğince destekledi..
Göktürk zeminden en fazla etkilenen isimdi..O bildiğimiz hücum etkinliklerini bu maçta gösteremedi..Sık sık kayıp düştü.. Ama bu zeminden kaynaklandı..
Oğuz Özgür..Bence müthiş bir savunmacımız oldu..Son dönemlerde Hasan Bolat'tan sonra bu kadar iyi bir defans oyuncusu gelmemişti.. Hem hava toplarında hem de yerden çok başarılıydı..Akhisar maçından daha iyi oynadı dersem zaten ne kadar iyi olduğu da ortaya çıkacak..Umarım performansı ve istikrarı devam eder.
Hakan Erken hava toplarında Abdi'yi zorladı..Hata yapmadı.. Oğuz'la uyumları gayet iyi.
Melih Çiçek..Orta sahada zemin kötü olsa da inanılmaz savaştı.. Birçok atağı kesti..Takımı hücuma kaldırdı..Ben yine çok keyifle izledim..
Fatih Tüfek..Sol kanatta başladı..Yine de etkkiliydi..Hücumda bizim en etkili silahımız oydu..Son dakikalarda kendi yarattığı frikikte 'Sergenvari' klas golü bize unutulmaz anlar yaşattı..Bu sezon bu gol sayısını daha da artıracaktır..
Emrah Dağ iyi niyetle mücadele etti ama topları çok iyi kullandığını söylemek zor..
Özgür Polat'ı savunmaları adım adım takip etti..Bir kez fırsat buldu malesef golü atamadı..Ama daha çok yeni, gün geçtikçe bize çok faydalı olacağına inanıyorum..Yerine giren Engin için birkaç şey söyleyeyim..Bir süredir takip ediyorum..Topa ve bileklerine müthiş hakim.. Klas bir oyuncu olduğu çok belli.Bu oyuncunun üzerine biraz fazla düşülürse adım gibi eminim ki izlemeye doyamayacağımız birisi olacak..
Turgay bugün hiç etkili olamadı.Orta saha da yok gibiydi.Yerine giren bahadır'da beklenen performansı bana göre gösteremedi.
Dinçer Çakır hızıyla, ve hücumu düşünmesiyle sağ kanatta iyi çalıştı. Geçen maça göre daha verimliydi..
Takımımız gayet iyi bir görüntü verdi..Ağır saha şartlarında çok iyi mücadele etti..İkinci maçımızda da gol yemememiz oldukça önemli bir artı.Gol yollarında biraz daha etkili olursak yenemeyeceğimiz takım olmaz.. Rehavete kapılmadan bu oyunumuzu sürdürmeliyiz..Aydın maçını kazanmalıyız ki bu üç puan anlam kazansın..Umarım bu takım aynı ciddiyetle onu da başarır...(20-01-2008) ******* NOT:Bu yazı eski sitede 242 kez okunmuştur..
|