MUĞLA DA BİLEĞİMİZİ BÜKEMEDİ
Kilometrelerce uzakta oynanacak Muğlaspor maçı için daha geceden yola çıktık..Bitmek bilmeyen uzaklık.. Dağların arasından giden karmakarışık ve sisli yollardan geçerken akıllarda tabiki Kütahyaspor vardı…Bana göre dipte olmasına rağmen Muğlaspor çok ciddi bir rakipti. Ara dönemde iyi oyuncuları kadrosuna kattı ve ev sahibi oldukları için de avantajlıydılar…
Muğla’ya maçtan çok önce varınca sokaklarında gezintiye çıktık.. En ufak bir problem çıkartmadan ve herkesle iyi diyaloglara girerek gezdik, fotoğraflar çektik.Tabiki maç saatinde de stattaydık…
Muğlaspor stadyumu gerçekten çok şahane..Maç izlemesi keyifli.. Muğlaspor bugün evinde hayati bir maç oynuyor.Kazanması gereken bir maç. Ama bir parti mitingi her şeyin önüne geçmiş. Saatlerce gezdiğimiz, çeşitli yerlerini ayaklarımızla eskittiğimiz Muğla’da bir tane kaşkollu, formalı insan göremedik.Stada gittiğimizde de bu güzelim stat boştu..Bin taraftar bile yoktu..
Bir tarafta dağların içinden saatlerce yolculuk yapan Kütahyaspor taraftarı ve bir tarafta baharı andıran o güzel havada stada kadar gelmeyen Muğlaspor taraftarı… Fark tartışmasız ortadaydı!
Kadroda şaşırtıcı bir değişiklik yoktu.Bilal Hoca alışılagelmiş kadrosunu ve taktiğini yine aynı şekilde uyguladı.Maçın başlarında Özgür Polat’ın kaçırdığı, kaçırması zor pozisyon bu günün kader anıydı..Kaleye 30 metrelik alanda bir top, bir kaleci bir de Allah ile baş başa kalan tecrübeli golcü kaleye kadar topu süremedi ve Muğlaspor defansının metrelerce geriden gelip farkı kapatmasına izin verdi.
Bu pozisyonun ardından oyun kontrollü oynandı.Muğlaspor istekliydi ama Kütahyaspor yine temkinli şekilde rakibe alan bırakmadı. Hata yapmaları için fırsat kolladı.Muğlaspor kaptanı Arda Gönen takımın en etkili silahıydı.İlk yarıda eyvah dediğimiz an yaşanmadı.
Ama ikinci devre her şey farklıydı.Özellikle son bölümlerde top bir orada bir buradaydı.Maç gidip gidip geldi.Muğla risk aldıkça bize de alan bıraktı.Ama o anlarda da kaleciler sahne aldı.Dinçer’in müsait pozisyonda atmadığı şut bizi golden etti.Tüfek’in müthiş frikiğini tecrübeli file bekçileri Murat aynı güzellikte tokatladı.Son dakika da yine Tüfek müsait pozisyonda çok hafif plaseledi ve golü atamadık..
Ama Muğla’nın bir topu direkten dönerken 2 net gol pozisyonunda da kalecimiz Önder başarılıydı.Neticede beraberlik her iki takımında oyununun hakkıydı diye düşünüyorum..
Bizim için fena olmadı.Kazansak güzel olurdu ama beraberlikte bizim avantajımızı sürdürdü.
Kaleci Önder bugün gerçekten takımın en iyilerindendi. Son dakikada çıkardığı kafa vuruşu enfesti.
Çağdaş Sağlam da sağbekte yine çok iyi mücadele etti. Sahaya kaptan olarak çıktığı bu maçta kendisinden beklenenleri yerine getirdi.
Solda Göktürk Sağlam bu kez Göktürk gibiydi.Bence iyi oynadı. Özgür’e kestiği müthiş bir orta vardı ki bence gol olmalıydı.
Savunmada Oğuz Özgür bugün yine süper oynadı.Rakip atakları en can alıcı anlarda kesip, hem onları deli etti, hem de bizi rahatlattı. 4 Maçtır kalesini gole kapatan Kütahyaspor’un gerideki sigortası olduğu bir gerçek.
Murat Şaylığ hatasızdı.Ama bence bek olarak oynadığında daha verimli oluyor.
Melih Çiçek orta alanda belli bir standartı yakaladı ve her maç aynı performansı istikrarlı bir şekilde sürdürüyor.Takımın gol yememesinde onun da payı çok büyük.
Fatih Tüfek bugün çok etkisizdi.Bildiğimiz o güzel ataklarını izleyemedik. Ancak attığı müthiş frikiği bir çok kaleci yer ve Kütahyaspor yine kazanmış olurdu.Şanşsızdı.
Bahadır Ata geçen maçtaki performansıyla takımda yer buldu ama bence iyi oynamadı.Çok top kaybeden orta sahada o da bunların baş aktörlerindendi. Turgay girdi, ama daha girmeden sektiğini taraftarlar tribünden fark etti, hoca neden fark edemedi soru işareti! Girdikten 3-4 dakika sonra sakatlandı tekrar.. Sonra benim çok beğendiğim Engin Erdal girdi.Sağ kanatta oynadı bu kez ve Dinçer’i golle burun buruna getirdi ama olmadı. 4 Maçtır sürekli iyi oynamasına ve sadece benim değil izleyen herkesin beğenisini kazanmasına rağmen neden hala kulübede tutulduğunu anlamış değilim.
Özgür Polat üçüncü maçını da boş geçerken sahada adını oynatmaya devam etti. Şu ana kadar gol yollarında o istediklerimizi yapabilecek, rakiplerin ürktüğü Özgür Polat’ın esamesini göremedik. Uzun dönüş yolculuğunda da maçın başında kaçırdığı gol bir çok kişinin ağzındaydı.’Ah o golü atsa’ diye başlayan cümleleri çok kişiden duyduk. Umarım bir an önce toplanır. Taylan’da teknik heyet tarafından yine düşünülmedi.Bence kulübede unutulmamalı.Yetenekli olduğunu düşünüyorum.
Burak Rüstem’in de savunmadaki duruşu kalite kokuyor. Bence her an takıma girebilir.
Emrah Dağ’a gelince.. Varlığı ile yokluğunu fark edemedik.Oyuna hiçbir fayda sağlamadı.Orta alanda boş boş gitti geldi.
Dinçer’de bu maç beklenenden uzaktı bana göre.Çok top kaybetti ve oyundan erken düştü.
Bugün çok iyi oynamadık ama ona rağmen kazanabilecek atakları yakaladık, olmadı.1 Puan da güzel oldu.Haftaya Burdurspor maçında da aynı ciddiyetle oynarsak kazanırız.Ama ciddiyeti koruyup rehavete kapılmamak lazım. Bundan yana da korkum yok, çünkü herkes işin bilincinde.Gol yollarında daha dikkatli olup 3 puanla yola devam edeceğimizi düşünüyorum.Hurşit’in de gelişiyle namağlup unvanımızı çok uzun süre devam ettireceğimize kesin gözüyle bakıyorum.(04-02-2008) ****** NOT:Bu yazı eski sitede 224 kez okundu..
|