NOSTALJİ-2 KÜTAHYASPOR 2 GÖZTEPE 0 (01.04.2007)
Pazar, 17 Mayıs 2020 19:59

Bugün sizleri 2007 yılında içerde oynadığımız ve düşme kalma açısından öemli olan Göztepe maçını hatırlayacağız.


01.04.2007
KÜTAHYASPOR 2-0 GÖZTEPE

Kütahyaspor önceki sezon son bölümde müthiş çıkış yaparak Afyon deplasmanında ligde kalmış ve yorucu sezonu geride bırakmıştı. İki sezondur başkanlık yapan Belediye Başkan yardımcısı Nejat Özturan ve yönetimi de artık yeni dönemde görev almayacaklarını açıklamıştı. Takım uzun süre ortada kalmış ve yönetimini aramış, şehirde verilen konserlere taraftarların ‘’Funda Arar Kütahyaspor’a Başkan Olsana’’ pankartları damga vurmuştu. Önce konserlerde sesini duyuran taraftarlar dönemin Başbakanı Abdullah Gül’e de Kütahya mitingi sırasında güzel cümlelerle Kütahyaspor’un bulunduğu zor durumdan dolayı yardım istedikleri mektubu ulaştırmışlar ve akabinde Belediye Başkanı Mustafa İça ve vekillerin isteğiyle yönetim kurma çalışmaları başlamıştı.

Süleyman Canan döneminde uzun süre takımın koordinatörlüğünü yapan ve kaliteli futbolcuları takıma kazandıran Yunus Kılıç, daha sonra adını duyuracak Mustafa Sopakoymaz ve Mehmet Türkdönmez gibi genç isimleri de yanına alarak başkanlığa aday olmuş ve kazanmıştı.

İlk iş son 10 haftada gelerek takımın çıkışında önemli rol oynayan Cengiz Seçsev ile yeniden anlaşmaya varıldı. Lakin takımın önemli isimlerinden olan Muhittin Tekin kiralık geldiği kulübü Denizli Belediyespor’a dönerken taraftarların Carlos diye seslendiği sol bek Serdar Ergelen’de grubu şampiyon bitiren Keçiörengücü’ne transfer oldu. Cengiz Seçsev’in eski öğrencileri Melih Çiçek, Oktay Arıkan, Turgay Çelik gibi isimlerin yanı sıra Kadir Temel, Erham Çay, Alper Gülter, Ayhan Kosulu gibi genç isimlerle zayıf sayılabilecek bir transfer hamlesi yapıldı. Önceki sezondan Hurşit Velioğlu, Mehmet Besler, Fatih Karaçetin, Göksel Demirel, Maşallah Bilece, Önder Tiryaki ve Süleyman Salman gibi isimlerin yanı sıra Ahmet Ölçen, Fatih Tüfek gibi gençler ve Profesyonel yapılmasına rağmen önceki sezon kadroya giremeyen Emrah Dağ iç transferde kalan diğer oyunculardı. Ufuk Üçerler ise lige kısa süre kala bonservisini Denizli’den alarak kiralık oynadığı Kütahyaspor’a geri dönüyor bu da camiada büyük sevinç yaratıyordu.

Cengiz Hoca önceki sezon tutan 3-5-2 formasyonuna devam etmek istedi. Ancak artık solda Serdar, sağda ise Muhittin yoktu. Önceki sezon 3.Lige yükselme Play-Off finalinde Bandırmaspor – Balıkesirspor derbisinde son penaltıyı kaçırarak Bandırmaspor’un 3.Lig hayallerine mal olan ve Kütahyaspor’a gelen Ayhan sol tarafta etkili ayağı ve isabetli ortaları ile oldukça kalite koksa da o kanadı arkasında birisi olmadan tek başına işletme şansı yoktu. Sağda da aynı görev genç Fatih Tüfek’e yüklenmiş, oda zayıf fiziği ile bunun altında ezilmişti.

Cengiz Hoca’nın golcü konusunda yaptığı Kadir Temel-Oktay Arıkan hamleleri ise tutmamış iki golcü de gol orucunu bozamamıştı. Çıkılan 8 maçta yalnızca 1 galibiyet ve 3 beraberlik ile 6 puan toplayan Kütahyaspor’da içerideki 0-0 ‘lık Denizli Belediye maçı sonrasında Cengiz Seçsev ile yollar ayrıldı.

Cengiz Seçsev görevinden ayrılırken Murat Özgen getirildi. Sürekli eski takımlarındaki başarılarından bahseden Murat Özgen 7 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik ile 10 puan topladı ve devre arasına 16 puanla girildi. Altta 8 puanlı Sidespor, 15 puanlı Nilüfer Belediye ve üstünde 16 puanlı Kütahya ile Akhisar 17’şer puanlı Göztepe ve Altınordu, 18 Puanlı Yeni Burdurspor ve Mustafakemalpaşa 19 puanlı Ispartaspor sıralanıyordu. Kütahyaspor konum olarak altta yer alsa da Murat Özgen transfer listesine uyulması halinde bu az farklı sıralanan takımların üzerine çıkacaklarını ve Play-Off’u zorlayacaklarını söylüyordu. Kütahyaspor ise son yıllarda 2.yarılarda yaptığı büyük çıkışlara alıştığı için bu açıklamalar çok da hayalci gelmiyordu.

Ancak Başkan Yunus Kılıç hesaplı kitaplı giden bir adamdı. Gerçekçi olalım bu sene yeni yola koyulduk, ligde kalalım yeterli diyor sadece büyük sıkıntı yaşadığımız forvet bölgesine yapılacak bir takviye ile ikinci yarı çok rahat ligi bitireceklerini söylüyordu. Burada başlayan fikir ayrılığı sonrasında genç yöneticiler Mustafa Sopakoymaz ve Mehmet Türkdönmez , teknik patron Murat Özgen’den yana taraf oldular. Yönetimi kendileri almaları halinde istenen takviyeleri yapacaklarının garantisini verdiler. Bunun üzerine Yunus Kılıç takımın önünü kapatmak istemem diyerek olağanüstü kongre kararını açıkladı. Kongrede Mustafa Sopakoymaz başkan olarak kendi yönetimini oluşturdu.

Murat Özgen’in transfer listesine istinaden daha kongre yapılmadan çalışmalar neredeyse tamamlandı. Henüz resmi göreve gelmeden oyuncuların çoğuyla prensip anlaşmasına varılmıştı.
Hasan Sarıkaya, Çağdaş Sağlam, Göktürk Sağlam, Murat Erdoğan, Yasin Emre Koyuncu transferleri tamamlanıp takıma katıldılar. Özgen bu isimlere oldukça güveniyor ve 2.Ligde Çankırı’da 10 numara mevkiinde oynayan Abdullah Toksun ile bir forvet daha almaları halinde 2.yarı verdiği vaadin arkasında olduğunu yeniliyordu. Bunun üzerine yerel TV’de canlı yayına katılan Başkan Sopakoymaz 36 Kez Milli takım kategorilerinde oynayıp kariyerinde 87 gole ulaşan Aksarayspor’dan 2. ve 3.Liglerin tanınan golcüsü Ramazan Gürbüz transferinin tamamlandığını müjdeliyordu. (Ramazan Kütahyaspor kariyerini gol atamadan tamamladı)

İkinci devre bu umutlarla içeride Aliağa maçıyla başladı. Oyunla hayalkırıklığı yaratan Kütahyaspor maçı 2-0 kaybetti.
Hafta içi Çankırı’dan Abdullah’ı bonservisi ile olmasa da kiralayarak kadroya katan yönetim Özgen’in tüm isteklerini yerine getiriyordu.

Hafta sonu kar altında soğuk havada lider Bozüyük’e konuk olan Kütahyaspor 1-1 devam eden maçın son on dakikasında yediği golle 2-1 kaybetse de güçlü rakibe karşı oynanan oyun umutlandırıyordu. Sonraki hafta Altınordu’yu Abdullah Toksun’un ceza sahası sol çaprazından kaleciyi önde görerek yıllar önce Emre Belözoğlu’nun UEFA Çeyrek finalinde Real Mallorca’ya attığı golün bir kopyasını atmasıyla 1-0 yenen Kütahyaspor için lig şimdi başlıyordu. Ancak sonrasında çıkılan Nilüfer’e 1-0 içeride Burdur’a da 2-0 kaybedilince Murat Özgen’e olan güven tükendi. Özgen’in 2-0 kaybedilen maç öncesinde İddia Bayisinde görülmesi ve o maçta kaleci Önder’i keserek Hasan ile maça çıkması ve Hasan’ın da kötü bir maç çıkarması sonrasında Kütahya’da kazan kaynadı. Özgen ile yollar apar topar ayrıldı ve uzun yıllar Kütahyaspor camiasında görev yapan Özdemir Arat dümene geçti. Denizli deplasmanında 2-0 kaybeden Arat’lı Kütahyaspor içeride Ispartaspor’u 1-0 yendi. Ancak o gün tribünlerde konuşulan konular bambaşkaydı.

Bursa’dan üç işadamının yönetime talip olduğu, bu sene takımı ligde tutup sonraki sene şampiyonluk hedefledikleri söyleniyordu. Bu haber doğruydu. Kütahyaspor o maçı 1-0 kazanıyor ve hafta içi yaşanan gelişmelerle Zekeriya Ünaldı, Suat Özkan ve Miraç Şimşek isimli, biri Kütahyalı olan 3 İş adamı ile yönetim güçleniyordu. Ünaldı başkan olurken Sopakoymaz ise as başkan olarak devam ediyordu.

Özdemir Arat, Ispartaspor galibiyetine rağmen görevden alındı. Bunun üzerine bazı Kütahyalı yöneticiler tepki olarak istifa ettiler. Yeni Başkan Zekeriya Ünaldı ise PTT 1.Ligde Uşakspor’u çalıştıran Fenerbahçe Camiasında aldığı görevlerle tanınan Tecrübeli Teknik Adam Timuçin Çuğ ile sezon sonuna kadar anlaştıklarını açıklıyordu. Kütahyaspor 22 puanla potadaydı ve üzerinde 26 puanlı Akhisar, 27 puanlı Göztepe ve Mustafakemalpaşa, 28 Puanlı Burdurspor ve Aydınspor sıralanıyordu. ‘’Bu takım düştü’’ diye düşünen Kütahyaspor taraftarları ‘’Bu Hoca buraya boşa gelmez’’ çelişkisinden de kurtulamıyordu.

Timuçin Çuğ ile birlikte takıma adeta sihirli değnek dokundu. İlk maçında Aydınspor’u 1-0 yenmek üzere olan takımımız son saniyede frikikten yediği golle 2 puan bırakırken sonraki hafta Akhisar deplasmanında da 1-0 önde götürdüğü maçın yine 90.Dakikasında bu kez penaltıdan yediği golle 1-1’e razı olmuştu.

Kütahyaspor Göztepe’nin 4 puan gerisinde artık Dumlupınar Stadyumu’nda ya tamam ya devam maçına çıkacaktı. Türk futbolunun köklü camiasının 3.Ligden düşeceğine kimse inanmıyordu , kazanmak bile kalan haftalarda yetmeyebilirdi. Kütahya şehri çoğu zaman yaptığı gibi yine kenetlendi. Stadyum hınca hınç doldu. Kapalı kasvetli hava ve hafif çiseleyen yağmur eşliğinde şimşeğin çakmaya hazır olduğu bir ortam vardı. Göztepe taraftarları güvenlik sebebiyle şehir girişinde bekletiliyor maç başladığında henüz stada giremiyorlardı.

Önder Tiryaki, Mehmet Besler, Fatih Yılmazlar, Murat Şaylığ, Ufuk Üçerler, Melih Çiçek, Çağdaş Sağlam, Göktürk Sağlam, Oktay Arıkan, Turgay Çelik ve Ramazan Gürbüz 11 ‘ ile çıktık sahaya.

Hakem Ali Palabıyık’ın düdüğüyle önemli maç başladı. Kütahyaspor önde baskı ile sarı kırmızıların kalesini ablukaya aldı. Üst üste kornerlerin devamında Oktay Arıkan’ın uçar kafasıyla öne geçtik. Göztepe taraftarının stada giriş anı da bu gole denk geliyor, hepsi çöküyorlardı. Dumlupınar Stadyumu ise adeta yıkılıyordu. Kütahyaspor taraftar desteğiyle inanılmaz oynuyor attığı 3 gol ofsayt bayrağına takılıyor ancak son 15 dakikada Göktürk’ün kafa golüyle farkı 2’ye çıkartıyordu. Taraftarlar ve futbolcuların da gergin olduğu Göztepe yedek kulübesinden 2 kişiye kırmızı kart çıktığı maçı Kütahyaspor 2-0 kazanıyor ve umut tazeliyordu.

Sonra takımımız iki Bursa deplasmanına üst üste gitti. Taraftarların çıkarma yaptığı şampiyonluk adayı Merinos’u 2-0, kota sebebiyle yalnızca 5 otobüs gidilebilen Mustafakemalpaşa’yı 3-0 yenen Kütahyaspor, Göztepe’nin Sidespor’a 1-0 kaybetmesiyle bitime iki hafta kalan Göztepe’nin 3 puan ve ikili averajda da önünde giriyordu.

Bu atmosferde Cumartesi günü oynanan ve Dumlupınar Stadyumu’nun yine tıklım tıklım olduğu maçta 2.Ligi garantileyen Afyonkarahisarspor’u Turgay, F.Tüfek ve Çağdaş’ın slalom yaparak attığı gollerle 3-1 yendik. Böylece son 15 sezondur üst üste 4 maç kazanamayan Kütahyaspor Timuçin Çuğ ile bunu başarıp son haftaya bırakmadan ligde kalıyordu. Son maç düşen Sidespor’a karşı genç oyuncuları ile giden takımımız 2-0 kaybederek bu değişik sezonu 36 puanla 10.sırada tamamladı. Lig bitiminde Ispartaspor, Mustafakemalpaşa, Akhisar Belediye, Yeni Burdurspor, Göztepe ve Sidespor altımızda kalıyor efsane Göztepe ise profesyonel liglere isyan marşıyla veda ediyordu.

Perşembe, 28 Mayıs 2020 00:06 tarihinde güncellendi
 

ZİYARETÇİ SAYACI

BUGÜN527
DÜN1053
BU HAFTA1580
BU AY29860
TOPLAM5098421

jbc vcounter

Şu An Kaç Kişiyiz

Şu anda 17 ziyaretçi çevrimiçi
Powered by ArtTree

İletişim