52ORDUSPOR 1 KÜTAHYASPOR 2 (05.03'23)
Pazar, 05 Mart 2023 21:19

KÜTAHYA, ORDU'DA GERİ DÖNDÜ! 1-2


Deprem nedeniyle 1 aydır oynanmayan ligler bu hafta itibariyle yeniden başladı. Ligde ikinci sırada yer alan güçlü rakibimiz 52 Orduspor deplasmanında kritik bir mücadeleye çıktık.

Geçen sezon Düzcespor ile şampiyonluğa uzanan ligin deneyimli teknik adamı Yavuz İncedal'ı göreve getirerek bu maça mutlak galibiyet parolası ile çıkan Orduspor'a karşı kadromuza Somaspor'dan katılan Can Muhammet Vural ile Osmaniyespor'dan gelen solbek Ekrem Çalışanlar 11'de başladılar. Gökhan Payal ise kulübede yer aldı.

İlk devre iki takım oldukça düşük tempoda birbirlerini tarttılar. İlk net pozisyona ise biz girdik. Can Vural'ın servisinde Enes Gök sol ayakla plaseledi Ordu kalecisi Taha Ayan sağına uzanarak golü önledi. 45+3 Gösterilen bölümde rakip ceza sahasına kalabalık giderek üst üste ceza sahası ve çevresinde şut şansı yakalasakta bunu sonlandıramadık ve dönen topta ev sahibi ekip hızlı çıktı. Sağdan yapılan ortada maçın oldukça kötü yönetim gösteren hakemi Talha'nın topa eliyle müdahale ettiğini söyleyerek penaltı noktasına gitti.

Batuhan Er, Orduspor'un pozisyon üretmeden bulduğu bu fırsatı gole çevirdi ve soyunma odasına yenik girdik.

İlk devre oynanan oyun, Belediye Kütahyaspor'un Ordu'yu yenebileceğinin işaretini vermişti. Yenilen golün moralsizliğini yaşamayan mavi lacivertlilerimiz ikinci yarıya da üst üste korner kullanarak iyi başladı.

Ev sahibi Orduspor'un zaman geçirme çabalarıyla maç biraz soğurken Enes Gök 57.Dakikada yerde kalarak yürekleri ağızlara getirdi. Yaklaşık 6 dakika yerde kalan ve nefes alamadığı için ambulansla hastaneye kaldırılan genç yıldızımızın yerine Ali Kemal Özkan oyuna dahil oldu. (Enes'in tomografisinin çekildiği ve şuan genel durumunun iyi olduğu bilgisi alındı)

Maçın 70.Dakikasında Bilal'in şutunda Taha topu kornere çeldi. Sağdan Talha Mayhoş'un ön direğe enfes ortasında kaptan Erdinç Çepoğlu harika bir kafa vuruşuyla topu uzak köşeye yolladı ve skoru eşitledik.

79.Dakikada Bilal yerini Niyazi'ye bıraktı. Bu değişiklikle beraber orta sahada büyük bir üstünlük kurduk. Ayağa paslarla Orduspor'un üzerine galibiyet için gittiğimiz anlardan birinde 83.dakikada Ekrem Çalışanlar'ın yay üzerinde kazandığı topu alan Ali Kemal Özkan soldan sol ayağıyla çok iyi ortaladı. Can Muhammet Vural sol ayağıyla gelişine yarım vole ile Kütahyaspor forması altında ilk maçında golle tanışırken, topu ikinci kez Ordu ağlarına gönderdi.

Maçta oldukça kötü bir yönetim gösteren ve birçok net faulumüzü vermeyen hakem oynanmayan zamanı +14 olarak belirledi.

Uzatma bölümlerinin 7.dakikasında Can Vural yorularak kendini yere bıraktı. Aynı zamanda Talha'da kenara geldi ve Gökhan Payal ile Berkant Şahin Kök oyuna girdi.

90+8'de Erdem'in kestiği atakta Niyazi savunma arkasına çok iyi uzattı, Yusuf vucut çalımı ile Erhan Karayer'den sıyrılıp gole giderken düşürüldü ve son adam olması nedeniyle Erhan Karayer kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Son bölümlerde hem Orduspor hem takımımız net fırsatlar yakaladı. Orduspor birinde arka direkte boş pozisyonda kale ağzında topa dokunamazken 90+15'de bulduğu gol ise ofsayta takıldı. İki kez de kalecimiz Hasan Sürmeli şık kurtarışlarla gol izni vermedi.

Biz de Erdem, Berkant gibi oyuncularımız ile ceza sahasında fırsatlar yakaladık ancak farkı artıramadık.

Hakem 106.Dakikada son düdüğü çalarak üç puanı kazananın Belediye Kütahyaspor olduğunu ilan etti.

Alınan bu kritik galibiyet üst üste iki hafta Mersin İdman Yurdu ve Edirnespor ile evimizde oynayacağımız maçlar öncesinde çok büyük moral oldu.

Maçı hakeden ekibimizi tebrik ediyor, Muhammet Enes Gök'e de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

B.Kutahyaspor/Facebook

Pazar, 05 Mart 2023 21:58 tarihinde güncellendi
 

ZİYARETÇİ SAYACI

BUGÜN957
DÜN1443
BU HAFTA6052
BU AY34630
TOPLAM5151124

jbc vcounter

Şu An Kaç Kişiyiz

Şu anda 5 ziyaretçi çevrimiçi
Powered by ArtTree

İletişim